- Volvo Cars, bu hedefleri gerçekleştirmek için önümüzdeki yıllarda İsveç'teki Torslanda üretim tesisine 10 milyar SEK tutarında yatırım yapacak ve gelecek nesil tam elektrikli otomobillerinin üretimine hazırlanacak.
Şirket, planlanan yatırımlarının bir parçası olarak bir dizi yeni ve daha sürdürülebilir teknoloji ve üretim sürecini tanıtacak. Tanıtılacak bu yenilikler arasında alüminyum gövde parçalarının mega dökümü, yeni bir batarya montaj fabrikası ve tamamen yenilenmiş boya ve final montaj atölyeleri yer alıyor.
Yatırımlar, Volvo Cars ve önde gelen pil hücresi üretim şirketi Northvolt'un, yeni nesil tam elektrikli Volvo modelleri için yüksek kaliteli, özel yapım bataryaların geliştirilmesi ve üretimine 30 milyar SEK yatırım yapacaklarını duyurumunun ardından gelecek.
Her iki yatırım planı da Volvo Cars'ın 2030 yılı itibarı ile tam elektrikli bir otomobil şirketi olma hedefine doğru attığı yeni adımları temsil ediyor. Yatırımlar ayrıca, şirketin ana şehri Göteborg'da uzun vadeli bir gelecek planladığını gösteriyor.
Volvo Cars, bu sürece yatırım yapan ilk otomobil üreticilerinden biri
Volvo Cars CEO’su Håkan Samuelsson, “Bu yatırımlarla tamamen elektrikli geleceğimize doğru önemli bir adım atıyor ve daha gelişmiş ve daha iyi elektrikli Volvo'lara hazırlanıyoruz. Torslanda en büyük fabrikamız ve 2030 yılında sadece tam elektrikli otomobiller üreten bir firma olma hedefine doğru ilerlerken süregelen dönüşümümüzde çok önemli bir rol oynayacak” dedi.
Yeni nesil elektrikli Volvo modelleri için alüminyum gövde parçalarının mega dökümünün piyasaya sürülmesi, yatırım paketinin bir parçası olarak uygulanan en önemli ve heyecan verici değişikliği oluşturuyor. Mega döküm, otomobillerin ömrü boyunca sürdürülebilirlik, maliyet ve otomobil performansı açısından bir dizi fayda sağlıyor. Volvo Cars, bu sürece yatırım yapan ilk otomobil üreticilerinden biri.
Otomobilin zemin yapısının ana parçalarını tek bir alüminyum parça olarak dökmek ağırlığı azaltıyor, bu da enerji verimliliğini ve dolayısıyla otomobilin elektrik menzilini iyileştiriyor. Bu aynı zamanda Volvo tasarımcılarının kabin ve bagaj alanındaki mevcut alanı en iyi şekilde kullanmalarını sağlayarak otomobilin çok yönlülüğünü de artırıyor
Mega dökümün diğer faydaları arasında üretim sürecindeki karmaşıklığın azalması yer alıyor. Bu durum malzeme kullanımı ve lojistik açısından maliyet tasarrufu sağlayarak üretim ve tedarik zinciri ağlarında karbon ayak izinin azalmasını sağlıyor.
Boyahanenin modernizasyonu, enerji tüketiminin ve emisyonların azaltılmasını sağlayan yeni makinelerin kurulumunu ve yeni süreçlerin uygulanmasını kapsıyor.
Yeni bir pil montaj tesisi, pil hücrelerini ve modülleri otomobilin zemin yapısına entegre edecek, montaj atölyesi ise yeni nesil tam elektrikli otomobillerin barınması için yenilenecek. Örneğin bu sayede üst gövdenin ve otomobilin zemini ilk kez buluşuyor.
Lojistik alanlar da yenilenecek, malzeme akışı iyileştirilecek ve malların ve parçaların tesise taşınması optimize edilecek. Şirket ayrıca, tüm çalışanlar için çalışma ortamını daha da iyileştiren mola alanları, soyunma odaları ve ofisler gibi tesis çevresindeki alanlara da yatırım yapacak.
Torslanda fabrikası, yıllık 300.000 otomobil üretim kapasitesine sahip
Volvo Cars Mühendislik ve Operasyon Başkanı Javier Varela, "Bugün, Torslanda fabrikası için harika bir gün, çünkü bu yatırım paketi ile onu geleceğe uygun hale getiriyoruz. Şirket olarak geleceğimiz tamamen elektrikli olacak ve bu durum Torslanda'nın en yüksek kalitede premium elektrikli otomobiller üretmeye devam edebilmesini sağlamak için tesis genelinde çeşitli geliştirmeler gerektiriyor" dedi.
Torslanda fabrikası, yıllık 300.000 otomobil üretim kapasitesine sahip ve Volvo Cars'ın en uzun süre çalışan üretim tesislerinden biri. Nisan 1964'te İsveç Kralı Gustaf VI Adolf tarafından açıldı ve uzun süre ülkedeki en büyük istihdam noktası oldu. Torslanda fabrikasında şu anda üç vardiya halinde çalışılıyor ve yaklaşık 6.500 kişi istihdam ediliyor.