Türk otomotiv sanayi, sektörün her alanında kadın istihdamını artırmaya devam ediyor. Avrupa’nın ulaşım altyapısının elektriklenmesinde öncü rol oynayan Karsan da kadın istihdamını artırıcı çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda 2019 yılında Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ile kadın-erkek eşitliğinin geliştirilmesi ve kadın istihdamının artırılmasına yönelik protokolü imzalayan Karsan, aynı yıl Pozitif Eşitlik Ekibi’ni kurdu. 2020’de Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Politikası’nı oluşturan şirket, 2021 yılında da “İlk Kadın Üretim Müdürü”nü atadı. 2022 itibarıyla ise üretim hatlarında ilk kadın istihdamını gerçekleştirdi.
Kadın çalışan sayısı 223’e ulaştı!
Sektörde cinsiyet eşitliği politikalarının yaygınlaşması için örnek çalışmalara imzasını atan Karsan, 2019 yılında 57 kadın çalışan ile başlattığı kadın istihdamını artırma çalışmalarını kısa sürede önemli büyüme rakamlarına erişerek 223’e çıkardı. Bugün itibarıyla Karsan çalışanlarının yüzde 9,3’ü kadınlardan oluşuyor ve bu oran mavi yakalı personelde yüzde 27,1’i buluyor.
Kadınların sektörde ağırlığını artırıyoruz!
Karsan’ın, “Mobilitenin Geleceğinde Bir Adım Önde” olma vizyonuyla Avrupa’nın toplu taşıma altyapısını elektriklendirdiğini vurgulayan Okan Baş, sözlerine şöyle devam etti: “Karsan olarak, kadın mühendislerin de içinde yer aldığı ekiplerin geliştirdiği yenilikçi tasarımlarla dünyanın önde gelen şehirleri için çağın gereksinimlerine uygun çevreci araçlar üretiyoruz. Kadın istihdamının artırılması ve kadınların iş hayatında daha fazla söz sahibi olması için yaptığımız çalışmalarımıza hız vererek devam ediyoruz. Kadın operatörlerin ürün kalitesinin artışına etkisini gözlemlemek de heyecan verici. Kısa zamanda çalışanlarımız arasındaki kadınların yüzde 9,3’lük oranını çift haneli rakamlara çıkaracağız.”